Kategorier
Movement

Bildens kraft – tredje perioden

Sedan förra veckan har den tredje och sista gruppen ungdomar för i år påbörjat sitt sommarjobb i unga redaktionen. De har precis som de tidigare grupperna fått genomföra övningen bildens kraft, som går ut på att fota baserat på olika teman och sedan skriva en text till sin bild. Här är några av unga redaktionens alster.

TEMA: GEMENSKAP

En solig julidag vid Svarte mosse omgiven av vacker natur. Svarte mosse är en sjö i Biskopsgården där många kommer för att gå promenader, njuta av naturen och hänga med vänner. Det är dock inte bara människor som njuter av gemenskapen på denna plats, det gör även dess änder. Precis som människor är änder flockdjur, för flockdjur är gemenskap samma sak som överlevnad. Dessa änder simmar tillsammans runt på denna vackra sjö, omgiven av sommarens grönska.
Bild och text: Alicia Kronberg

Gemenskap är något som förenar oss, och skapar en social trygghet. Gemenskap kan stoppa krig och bygga städer.

Gemenskap kan sträcka sig över hela jorden, men ibland räcker det med bara två.

Bild och text: Gustav Ekenberg
tema: styrka

Det här är en stark mamma som puttar och tar hand om sitt barn  med många  påsar på barnvagnen. Mamman är från biskopsgården och går runt i friskväderstorget. Önskar all lycka till alla mammor för de hjälper till att  bygga framtiden.
Bild och text: Beesan Taha
Tema: biskopsgården

Biskopsgården kan kännas som en plats med mycket energi och liv. Höghusen kan ge en känsla av att det är en plats där det händer mycket och att det finns många människor som bor där. Samtidigt kan det också kännas som en plats med en stark gemenskap och samhörighet. Bilden ger en känsla av frid och ro, som kan vara en välkommen paus från stadslivet runtomkring.
Bild och text: Raqiya Mahamaoud
Den här graffitin är en av de flera konstverk som gör Biskopsgården till ett finare ställe. De är många som missar budskapen. När jag kollar på den så ser jag hur två barn är uppe på fågeln för att visa att ingen kan stoppa de från att flyga över samhällets gränser.
Bild och text: Omar Umar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *