Kategorier
Movement

Bildens kraft

Under den första veckan får varje ny grupp i ungdomsredaktionen lära sig om grunderna i journalistik. En övning de unga journalisterna får göra i samband med detta har vi döpt till bildens kraft.

Först kollar handledare och unga journalister tillsammans på olika kända foton och pratar om hur mycket bilder kan påverka människan, ibland till och med hela samhällen. Vi pratar om grunderna i foto, som ljus och komposition och låter sedan ungdomarna ge sig ut och fotografera utifrån teman som: gemenskap, framtid och Biskopsgården. När alla fotat får de välja sin bästa bild och skriva en text till bilden. Resultaten läggs sedan upp på Instagram, nedan följer ett axplock.

Tema: gemenskap

Vänskap är en speciell relation som bygger på förtroende, gemensamma intressen och stöd. Vänner stöttar varandra genom livets upp och nedgångar och skapar fina minnen som varar för evigt. Man hinner inte tänka som ung hur viktigt vänskap är men här i Biskopsgårdens samlas vi varje dag för kunna skapa nya minnen som varar i ungarnas hjärta för evigt.

Text och bild: Yahye Addan

Tema: Biskopsgården

En positiv och glädjefylld miljö där barnen leker och har kul. Det hålls Fotboll och andra aktiviteter av Movement och Streetgames ledare som tillsammans bidrar till att ge en känsla av samhörighet och gemenskap för barnens välbefinnande. Det är en omgivning som ger en positiv och livlig känsla. Att se glada barn som leker och har kul kan också vara en positiv upplevelse för personer som bor i området och det är en viktig framsteg för att skapa förändring.

Även om det finns utmaningar och problem i området känner de sig trygga och har kul tillsammans.

Text och bild: Shadia Abdirahman

 

En inblick i den mångkulturella stadsdelen som visar ett starkt
intryck där människor från världens olika delar bemöter varandra
och skapar en unik och spännande miljö. På denna bild ser man en ung tjej påväg till sitt sommarjobb. I Biskopsgårdens är gemenskapen bland invånarna mycket stark, vilket visar att detta område är ett hem för många både stora och små.

Välkommen till Biskopsgården, där alla är välkomna oavsett var man kommer ifrån.

Bild och text: Bahjo Hadis Hassan

uNG REDAKTION, MOVEMENT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *