Kategorier
Movement

Bostadsbolaget satsar på lokala aktiviteter

Bostadsbolaget är i år med och möjliggör Movement. Deras mål är att stadens alla områden ska vara lika trygga och de har ett stort fokus på att skapa jämlika livsvillkor och goda uppväxtvillkor i Göteborg. Tillsammans med Movement vill de skapa framtidstro genom en ökad trygghet i Biskopsgården, ökad sysselsättning samt ett stort utbud av meningsfulla och strukturerade aktiviteter och trygga platser under sommaren.

Dzemal Sabovic är utvecklingschef på Bostadsbolaget distrikt Hisingen och har själv bott och spenderat mycket tid i området.

–Det bästa med Biskopsgården är alla underbara människor och det lokala engagemanget som finns här i Biskopsgården. Det finns samtidigt så himla mycket positivt här med närhet till centrala staden, ett rikt förenings- och näringsliv och mysiga bostadsområden och en mycket vacker natur. Det är helt unikt, säger Dzemal.

Bostadsbolaget vill att Biskopsgården ska vara en trygg, välmående attraktiv, stadsdel där både vuxen och ung ska ha lika bra livsvillkor som överallt annars i Sverige och Göteborg. Exempelvis vill de att lika många barn i Biskopsgården som i andra delar av Göteborg ska gå ut grundskolan med behörigheter för gymnasiet och att invånarna ska ha lika goda möjligheter till aktiv och meningsfull fritid som på andra ställen. Bostadsbolaget väljer därför att satsa på projekt som Movement, eftersom det är ett lokalt områdesbaserat projekt med fokus på konkreta och evidensbaserade insatser som skapar trygga ramar för unga under sommaren.

–Vi vill alla förbättra våra ungdomars uppväxtvillkor och skapa trygghet i ungdomsmiljöer i Biskopsgården, säger Dzemal och syftar till alla de som engagerar sig och stödjer Movement.

Utöver Movement ägnar sig också Bostadsbolaget i samverkan med andra lokala aktörer åt konkreta och områdesspecifika aktiviteter. Exempelvis skapar de arbetstillfällen inom organisationen och stöttar skolan genom satsningar på läxhjälp och aktiviteter i skolan efter skoltid.

–Som vår vision lyder, vi ska göra allt vi kan för en ännu bättre Biskopsgården, Hisingen och Göteborg! Säger Dzemal.

I sommar, under Movement, kommer Bostadsbolaget ha trygghetsvärdar på plats under kvällarna. De upplåter också Orkanen som utbildningslokal för en utbildning inom relevanta teman såsom hälsa och familj. Efter sommaren kommer vi höra Dzemal i ett panelsamtal om projektet tillsammans med andra representanter från Movements samarbetspartners.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *