En Interaktiv Lösning för Förbättrad Näringsintag hos Barn med Autism

10 June 2024

För barn med autism kan dagliga rutiner som att dricka tillräckligt med vätska vara en utmaning på grund av sensoriska känsligheter och specifika preferenser. Sip2play-muggen erbjuder en unik och engagerande lösning för att underlätta och förbättra näringsintaget genom en kombination av spel och teknologi.

Innovativt Autism Hjälpmedel

Sip2play är mer än bara en mugg; det är en interaktiv enhet som integrerar lek med vätskeintag. Muggen är kopplad till ett spel som reagerar och anpassar sig efter barnets dryckesmönster i realtid. Detta innebär att spelet justeras för att gradvis öka den mängd vätska barnet konsumerar, baserat på deras framsteg och engagemang i spelet. Denna metod gör det möjligt för barnet att nå sitt dagliga vätskemål på ett roligt och spelbaserat sätt, vilket kan minska motståndet mot att dricka regelbundet.

En av de stora fördelarna med Sip2play är dess mångsidighet. Muggen kan användas med en rad olika vätskor, från näringsdrycker och välling till vanligt vatten och saft, vilket gör det möjligt för vårdnadshavare att anpassa användningen efter barnets dietkrav och sensoriska preferenser. Denna anpassningsförmåga är avgörande för att säkerställa att barnet får i sig nödvändiga näringsämnen på ett sätt som känns bekvämt och njutbart för dem.

Genom att integrera spelifiering i Sip2play skapas ett roligare och mer engagerande sätt för barn att interagera med sina dagliga rutiner. Spelkomponenten erbjuder visuell feedback och belöningar när barnet når sina drickmål, vilket främjar en positiv förstärkning och motiverar till fortsatt användning. Detta kan vara särskilt värdefullt för barn med autism som kanske behöver extra motivation för att engagera sig i hälsosamma beteenden.

Sip2play-muggen representerar en banbrytande utveckling inom hjälpmedel för barn med autism, genom att den kombinerar teknologi, lek och design för att möta unika behov på ett innovativt sätt.