Kategorier
Movement

Intervju med journalisten Sara Arén

Reportrar: Samet Celik och Violeta Micic.

I denna engagerande och informativa video får vi följa med till Biskopsgården, där ungdomar från den unga redaktionen på Movement träffar den erkända journalisten Sara Arén. Sara är känd för sin serie ”Bokstavsbarnen” i Uppdrag Granskning, där hon utforskar ämnet ADHD och dess påverkan på barn och unga.

Video introduceras med bilder från Biskopsgården, en stadsdel där ungdomar ofta kämpar med utmaningar som ADHD. Ungdomarna från Movement’s unga redaktion är ivriga att ställa frågor och lära sig mer om detta ämne som berör dem personligen. Sara Arén är en respekterad journalist och författare som har specialiserat sig på sociala frågor. Hon förklarar grundläggande fakta om ADHD, såsom dess symtom, hur det kan påverka koncentration, impulsivitet och interaktion med andra.

Hon tar även upp vanliga missförstånd kring ADHD och betonar vikten av att öka medvetenheten och minska stigmat kring denna neurologiska skillnad. Sara delar med sig av sina insikter och erfarenheter från att ha träffat och intervjuat barn och unga med ADHD under sin tid som journalist. Hon framhäver vikten av att erbjuda rätt stöd och anpassningar i skolor och samhället för att hjälpa dessa individer att nå sin fulla potential.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *