Kategorier
Movement

P4, SVT och konst: Unga redaktionens första veckor

Den unga redaktionen är i full fart, efter en utbildning i journalistikens grunder under första veckan har de fått göra studiebesök och intervjua politiker och lokala aktörer. 

Redan under första veckan hade den unga redaktionen besök av journalisten Sara Arén, som berättade om dokumentären Bokstavsbarn som hon gjort tillsammans med Uppdrag Granskning. De unga journalisterna ställde frågor och fick lära sig mer både om ämnet och hur man arbetar journalistiskt med frågor som kan vara personliga och ibland känsliga.

Framåt slutet av första veckan genomförde de unga journalisterna intervjuer med lokalpolitiker Jonas Nilsson från Vänsterpartiet och lokala aktörer från bland annat Bostadsbolaget. Under resten av veckan har de arbetat med redigering av inslagen och de färdiga videorna kommer publiceras här på hemsidan under denna vecka.

Ungdomarna intervjuar Henrik Lundberg från Bostadsbolaget

Under andra veckan har unga redaktionen också hunnit med tre olika studiebesök, med syftet att inspirera ungdomarna och ge inblick i olika alternativ för framtiden. Första studiebesöket var hos P4, där handledare Dennis Franco och Elvira Holmström samt unga journalisten Samet Celik fick berätta om Movement.

 

Därefter bar det av till SVT, där den unga redaktionen fick se hur en livesändning kan gå till och prova på rollen som programledare.

Det sista studiebesöket tog unga redaktionen till HDK-Valand, högskolan för konst och design. Där fick de en rundvandring av skolans olika verkstäder. Det samtalades om konstens roll i samhället och ämnet segregation lyftes, vilket varit ett återkommande ämne i unga redaktionens arbete och diskussioner.

Nu ser vi fram emot sista veckan med den första gruppen unga journalister!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *