Kategorier
Movement

Willhem vill skapa postitiva förändringar i Biskopsgården

I södra Biskopsgården har bostadsbolaget Willhem omkring 2100 lägenheter. De har verkat i Biskopsgården i omkring 10 år och satsar på projekt som Movement eftersom de tror på att det går att skapa en positiv förändring i ett område, speciellt när många aktörer från både det privata och offentliga går samman.

Susanna Thom, regionchef väst på Willhem berättar att hon ser en stolthet och ett stort driv och engagemang hos de som bor och verkar i Biskopsgården. Enligt henne är samarbetet mellan näringsliv, kommun och de boende stort. Hon berättar om Willhems roll i Biskopsgårdens utveckling:

–Som fastighetsägare har vi möjlighet att göra skillnad i människors vardag. Det handlar om att skapa en framtidstro bland de boende genom att visa vägar till och att skapa möjligheter för sysselsättning och entreprenörskap, säger Susanna Thom.

Willhem har valt att samarbeta med Movement eftersom de ser projektet som en bra samverkansplattform för att skapa meningsfull sysselsättning för barn och ungdomar under sommarlovet. Ungdomarna får möjlighet att knyta nya kontakter och får tillgång till bland annat rörelse och ny gemenskap.

Susanna Thom berättar att Willhems förvaltningsorganisation dagligen jobbar med att få sina hyresgäster att trivas i sina boenden. I år har de särskild fokus på trygghet och samverkar med både Trygga Trappan och Embrace Safety som är verktyg för brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete i samverkan.

–Vår målbild är att bidra till att vända utvecklingen och få bort Biskopsgården från listan över särskilt utsatta områden säger Susanna Thom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *